Bland annat lurades en familj med småbarn, som plötsligt stod helt utan bostad. Arkivbild: Bildmontage/Sverigesradio.
Malmö

Lurade 15 personer på förskottshyra

Den man i Malmö som lurat närmare 15 personer på förskottshyror dömdes idag till fängelse i ett år och fyra månader för bland annat grovt bedrägeri och urkundsförfalskning. Samt tilldöms skadestånd på drygt 400.000 kronor.

De drabbade vittnar om hur de svarat på en blocketannons, fått se lägenheten och sedan betalat både depositionsavgift och förskottshyra till mannen. I ett fall 50 000 kronor. 

Men istället för att flytta in på det överenskomna datumet började problemen. Mannen flyttade fram inflyttningsdatumet gång på gång med olika ursäkter och fortsatte istället att lura personer.

En familj hamnade på gatan med ett nyfött barn.

– Det är smärtsamt för mig att tänka tillbaka på den tiden. Vi hade ett nyfött barn. Vi var så sårbara och barnet blev väldigt sjukt för det var kallt vid den här tiden, berättade pappan under rättegången enligt Hem & Hyra.

Enligt försvaret har folk tvingat den åtalade mannen på pengar. Och därför har han känt sig tvungen att utföra bluffarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".