Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Landskrona

Misstänkte 17-åringen fåordig i rätten

17-åringen vill inte svara.
0:47 min

Rättegången mot den 17-åring som misstänks ha mördat sin syster i Landskrona fortsätter. Och den unge mannen svara fåordigt på frågorna och hävdar i stora drag att han inte minns något från tiden kring mordet.

Marias mamma berättade idag att hon och dettorn haft en god kontakt, och menar att det inte funnits någon särskild kontroll över hennes barn. 

Halvsystern ger dock en helt annan bild. Hon berättar om Marias rädsla för sin lillebror. Hur hon var rädd för att synas i landskronas uteliv, och om hennes rykte som en dålig flicka eftersom hon bodde ensam, träffade kompisar och var ute och festade.

Systern hävdar också att deras gemensamma pappa, som numera bor i Irak, kort tid efter mordet sagt att det var brodern som dödade Maria. Något han ska ha hört från släktingar i Landskrona.

I de inledande förhören med 17-åringen har inte mycket framkommit. Han hävdar att han inte minns vem han har träffat, ringt eller pratat om tiden före mordet.

Under eftermiddagen blev 17-åringen upprörd när systerns målsägandebiträde inte accepterade hans enstaviga svar på hennes frågor.

Varför han pratade med sin pappa så många gånger under morddagen minns han inte. Och någon närmare beskrivning på den man han hävdat mörda sin syster kan han inte ge.

Inte heller har han någon förklaring varför det tog honom 20 minuter att larma ambulans efter att han hade hittat sin blödande syster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".