Malmö

Schweiz skickar Frälsningsarmén till schlager-EM

Schweiz tar hjälp från ovan i schlager-EM. Landet har valt att skicka delar av Frälsningsarmén till Malmö.

På lördagen segrade det sex personer starka bandet i den schweiziska uttagningen, med låten ”You and me”. Åldersskillnaden är extremt stor mellan medlemmarna, den yngsta (sångerskan Sarah Breiter) är 20 år och den äldsta 94 år (kontrabasisten Emil Ramsauer).

Tanken med att delta i tävlingen var från Frälsningsarméns sida att spela in pengar till välgörande ändamål. Låten är gjord av professionella hitmakare på musikbolaget Hitmill.

– Vi ville göra det för att vi älskar utmaningar och i andra hand för att få in en ny låt i julrepertoaren, säger Martin Künzi, projektledare på Frälsningarmén i Schweiz, i ett pressmeddelande.

Emil Ramsauer har varit medlem i Frälsningsarmén sedan 73 år.

Ramsauer, som egentligen är trumpetare, säger till tidningen Schweizer Illustrierte  att hans första tanke när producenterna frågade  om han kunde ställa upp i melodifestivalen var ”Nu har de blivit alldeles tokiga”.

Inspelningen av sången och videon var tuff för 94-åringen som inte är van vid sena kvällar. Hans fru Regula är full av beundran för sin man.

– Jag är verkligen stolt över hur min Emil klarar av det. Han är ju verkligen ingen ungdom längre, säger hon till Schweizer Illustrierte.