Handboll, elitserien

H43 tog viktig seger mot Spårvägen

1:14 min

H43 Lundagård vann en viktig match hemma mot Spårvägen 38-29. Vanessa Tellemark punktmarkerades stora delar av matchen vilket gav de andra H43-spelarna överraskande stora ytor.

– Vi hade ju sett dem på video innan och visste att de var ganska glad för att punkta men att de skulle göra det från start, trodde vi ju inte, säger Ebba Engdahl, sexmålsskytt.

H43 ledde med 17-16 i paus men första halvlek bjöd inte på något skönspel och H43 gjorde en ganska medioker insats, framför allt bakåt.

– Ja, vi kom fel på det från början och fick inte riktigt träff på dem i försvaret och hemspringet var inte alls okej, de fick göra lite som de ville men jag är glad att vi rätade upp det i andra halvlek, säger Ebba Engdahl.

Tre omgångar återstår, H43 har fyra poäng till godo gentemot Spårvägen och dessutom avsevärt bättre målskillnad och slutspelet ser klart ut.

– Det vet man aldrig men vi har skaffat oss ett jättebra läge som vi måste hålla i. Vi har roliga matcher kvar, två derbymatcher, Lugi och Höör, det blir kul, säger Ebba Engdal.