Malmö

Fel men inte så farligt tycker kunderna om hästköttet

1:16 min

Allt fler företag dras in i den så kallade hästköttskandalen, nu senast var det Familjen Dafgård som hittade spår av hästkött i sina produkter. Men i butikerna märker man ingen större skillnad när det kommer till försäljningen av köttbullar och andra färdigrätter.

– Själv köper jag inte halvfabrikat så ofta. Det finns ju många produkter med hästkött i, framförallt ungarna älskar det, säger Arne Bredow, konsument.

Han är inte så förvånad över att det finns hästkött i produkterna men tycker att det är fel av företagen att ljuga om innehållet.

Robert arbetar som butiksbiträde i en butik i Malmö. Han berättar att han mest hört skämt om hästkött, generellt verkar inte folk särskilt oroliga.

– Folk är bara glada att de kan hitta billiga köttprodukter sen vad de innehåller det är det inte så många som bryr sig om, säger butiksbiträder Robert.

Han tycker dock att det är bra att de oseriösa företagen åker fast och att det genomförs kontroller. För oavsett vad man betalar för sin mat ska man få det som står på innehållsförteckningen.