Skåne

Skåne har gett Bollywoodfilmare mersmak

1:39 min

Inspelningen av den första Bollywoodfilmen i Sverige för två år sedan har gett mersmak. I dag åker producenten Mirza Askari till Indien för att skriva kontrakt på ytterligare en film som ska spelas in i Skåne.

– Det är ett relationsdrama som handlar om två tjejer som blir varandras resesällskap på en färd från Indien till Sverige, berättar Bollywoodproducenten Mirza Askari.

"Jia aur Jia", Liv och Liv, heter filmen som följer två kvinnor, den ena djupt deprimerad, den andra fylld av livsglädje på deras gemensamma resa genom södra Sverige. Mudassar Aziz heter regissören, filmbolaget Bread butter cinemas.

Om allt går vägen börjar inspelningen i Skåne redan till sommaren. Budgeten är runt 15 miljoner och filmen finansieras till största delen med indiska pengar.

Svenska samarbetspartners är precis som förra gången Connectning Bollywood och Solid entertainment.

Den förra filmen"1920 - Evil Returns" filmades i Skåne 2011 och blev en framgång. En miljonpublik såg den och produktionskostnaderna spelades in på kort tid. Det är inte oväsentligt. För även om indiska filmindustrin ständigt letar nya inspelningsmiljöer är det minst lika viktigt med låga omkostnader.

– Fina miljöer finns över allt i världen. Det som är intressant är att få ner produktionskostnaderna, säger Mirza Askari.

Och det kan komma mer. Mirza Askari förhandlar just nu om ytterligare tre projekt.

– Vi stannar inte här, det blir mer och mer produktion här, säger Mirza Askari.