En skönhetsklinik i Malmö. Foto: Susanne Fatah/ Sveriges Radio
Malmö

Nattklubb lockar kvinnor med skönhetsingrepp

1:29 min

En nattklubb i Malmö lockar kvinnor med presentkort på en skönhetsklinik. Kliniken utför bl.a. läppförstoringar, permanent hårborttagning och kroppskonturering. Vad tycker målgruppen själv? Två tjejer får reagera.

– Det skickar lite fel signaler. Jag ska gå på klubb som uppmanar mig att förändra mitt utseende, jag menar, ska jag inte vara nöjd med mig själv? säger Katja 20 år.

Katja och hennes väninna Rebecka som är 23 år gammal, sitter och fikar i centrala Malmö. Tjejerna pratar om utbudet på klubbar i Malmö. Att utesluta klubben för att den lottar ut presentkort på en skönhetsklinik är inget alternativ men det får tjejerna att reagera negativt.

På en plansch för nattklubben poserar nio tjejer i framför en limousine. Med rosa text uppmanar man att klä sig stiligt och sexigt. Och att en fotograf kommer att fota alla underbara skönheter på klubben. Där står även att man lottar ut presentkort på en skönhetsklinik där man bland annat erbjuder läppförstoring.

Reklamen är riktad till kvinnor i tjugoårsåldern.

Nattklubbens marknadsförare Rebecka Skoog svarar med att säga att utlottningen av presentkortet på en skönhetsklinik i Malmö bara är en liten del i ett större arrangemang och ser inte något fel i det.

Susanne Fatah

susanne.fatah@sr.se
040-666 55 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista