Martin Valfridsson, statssekreterare vid justitiedepartementet och rikspolischef Bengt Svensson.
Malmö

Rosengårdsborna ska få det tryggare

1:16 min

Idag kunde man äntligen inviga det nya polishuset Malmö Öster på von Lingens väg i Rosengård. Det nya bygget är Sveriges första miljöcertifierade polishus.

– Med dessa ord vill jag önska alla er som ska arbeta här lycka till med det viktiga arbete som ni ska göra i det här området och jag vill avsluta med att förklara närpolisstation Malmö Öster för invigt avslutade statssekreterare Martin Valfridsson sitt tal.

Tal, trumpetfanfarer och applåder invigde det nya polishuset officiellt idag trots att det har varit i bruk sedan början av oktober. Statssekreteraren var inhoppare för justitieminister Beatrice Ask (M), som tog det första spadtaget för två år sedan, men kunde inte närvara vid den officiella invigningen idag.

– Vårt mål är att hela tiden är att skapa mer trygghet och minska antalet brott i polisområdet Malmö. Det vi är ute och gör är synlighet och bemötande. Att bemöta all människor som bor och vistas i våra områden, där ligger vår utmaning säger närpolischef Bengt Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista