Ängelholm/Skåne

Ängelholm ofta utan ambulans efter nytt direktiv

Nu bekräftar ambulanspersonalen i Ängelholm att de fått klara direktiv att köra patienter till akuten Helsingborg istället för Ängelholm även under de tider akuten i Ängelholm är öppen.

Under februari månad har akuten i Ängelholm haft mycket färre patienter än normalt medan akuten i Helsingborg haft många fler patienter än man brukar ha.

Konstigt kan man tycka - om det inte vore för att det kommit nya direktiv till Falcks ambulanser: Att de ska köra alla patienter från Ängelholm som ska antingen till kirurgen eller ortopeden till Helsingborg och det ska de göra också under de tider när akuten i Ängelholm är öppen.

Följden blir att det blir betydligt färre patienter på akuten i Ängelholm, men också att allt mer av ambulansernas tid går åt till transporter och att Ängelholm allt oftare helt saknar ambulans på plats eftersom de är upptagna med transporter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista