Janni Sjögren leder det cirka åtta timmar långa spinningpasset i Varalöv. Foto: Gunilla Nordström/Sveriges Radio
Skåne/Mora

Många svettas i sadeln framför Vasa-tv

1:19 min

Runt om i Skåne följer många Vasaloppet via storbildsskärmar hos någon av de många träningsanläggningar som anordnar exempelvis Vasaloppsspinning. Ett av de många ställena finns i Varalöv.

– Det här med Vasaloppsspinningen är en tradition som vi hållt på  länge med, säger Janni Sjögren som är spinningledare.

Där sitter sedan i morse ett gäng människor på spinningcyklar och följer loppet. Troligen kommer de cykla nästan åtta timmar. De följer nämligen åkaren Carina Hammarstrand, som till vardags jobbar på anläggningen, alla räknar med att cykla lika länge som hon tar på sig att skida mellan Sälen och Mora.

Spinningen pågår bara idag, men Carina Hammarstrand har åkt alla Vasaloppen under veckan. Precis som hon gjort i flera år.

– Det är roligare att sitta på spinningcykeln och se Vasaloppet än att sitta hemma i soffan, säger Per Andersson som följt med sin fru till passet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista