Ulrika Mebius Foto: Lars Strandberg/Skånetrafiken
Skåne

Försäljning av sms-biljetter rasar

Skånetrafiken: "Det var väntat"
1:37 min

Efter en månad med betalningstjänsten WyWallet har Skånetrafikens försäljning av sms-biljetter halverats. Före bytet sålde Skånetrafiken runt 8 000 sms-biljetter per dag. Nu har försäljningen rasat till 4 000.

– Vi är inte speciellt förvånade. Vi har räknat med att det skulle dippa. Det är en förändrig och det tar lite tid, säger Ulrika Mebius, presschef på Skånetrafiken.

Sedan den 1 februari iår är man tvungen att registrera ett konto hos WyWallet om man vill köpa en sms-biljett. WyWallet är en betalningstjänst, en så kallad mobil plånbok som mobiloperatörerna använder sig av för att ta betalt för resan.

– Det verkar inte som systemet fungerar riktigt bra. De har krånglat till det så jag undviker det, säger Malmöbon Eva Sjöström.

– Ja, det är både krångligt och onödigt, varför ska man behöva hålla på med massa applikationer för att åka buss. Tänk på folk som inte ens kommer härifrån som inte har någon smart telefon, eller appen. Det är löjligt, säger Khaled Ibrahim.

Sms-biljetterna utgör bara ett par procent av Skåntrafikens totala biljettförsäljning och trots den dåliga starten för det nya systemet för sms-biljetter tror Skånetrafiken att det kommer vända.

– Vi är ganska övertygade om att sms-försäljningen kommer att öka. Det är en dipp som vi har just nu, säger Ulrika Mebius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".