Landskrona

Enoch Thulinsskolan skrotas

Utbildningschef: "Ingen skillnad för eleverna"
1:29 min

Till hösten försvinner Enoch Thulinsskolan i Landskrona och går upp i de två andra gymnasierna. Detta enligt ett förslag från skolförvaltningen som vill spara pengar.

Skolan ska slås ihop med Allvar Gullstrandsskolan och Selma Lagerlöfsskolan och det blir lite billigare att driva skolgången för Landskronas totalt 800 gymnasieelever som valt att utbilda sig inom kommunen.

– Underlaget krymper när eleverna väljer att utbilda sig på andra orter i Skåne. Det gör nästan 60 procent av landskronas ungdomar säger Thomas Johansson, utbildningschef i Landskrona.

Skolförvaltningen jobbar dessutom med ett underskott på nio miljoner och därför lyder tjänstemannaförslaget slå ihop rektorsområdena.

– För eleverna ska det här egentligen inte betyda så mycket. Alla 190 på Enoch Thulinsskolan får stanna kvar i sina lokaler som är specialutrustade för bygg och elprogrammen, säger Thomas Johansson.

Skillnaden blir att byggprogrammet enligt förslaget ska administreras av Selma Lagerlöf och elprogrammet av Allvar Gullstrand.

Därmed försvinner Enoch Thulinsskolans namn liksom en rektorstjänst. I höst flyttar också Allvar Gullstrandsgymnasiet in till Dammhagsskolan i Landskrona centrum medan de gamla lokalerna som blir kvar vid Koppargården i Landskrona blir ett lärcentrum för vuxenstuderande efter hand och ska kallas Guldängen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".