Ingången till Enter Malmö. Foto: Anna Falk/ Sveriges Radio
Malmö

Stadsmissionen stärker unga kvinnor

"Vi arbetar för kvinnors rättigheter varje dag"
1:24 min

Idag är det internationella kvinnodagen och Skånes stadsmission har uppmärksammat det genom att hålla öppet hus och visa sitt arbete för unga kvinnor i Skåne. Till Enter Mötesplats kommer unga kvinnor mellan 13 och 20 år för att få både hjälp och stöd.

– Det finns skillnader i vilka möjligheter och förutsättningar man har beroende på om man är född som kvinna eller man. Vi ser ju här att många tjejer är utsatta för saker just på grund av sitt kön. Det kan handla om sexuella övergrepp och vilka möjligheter man har i skolan. Många blir utsatta för saker just på grund av att man är flicka, säger Johanna Saunders, verksamhetschef på Enter Mötesplats.

På mötesplatsen finns inga män utan det är en frizon för unga kvinnor där man helt kan vara sig själv. Personalen arbetar främst för att stärka tjejerna och ge dem en god självkänsla. Johanna tycker det är bra att det finns en internationell kvinnodag men påpekar att deras arbete pågår varje dag.

– Vi arbetar för kvinnors rättigheter varje dag och vi vill att det ska uppmärksammas varje dag. Vi tror att vår verksamhet är viktig för vi rustar kvinnor att komma ut i samhället och ta mark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".