Katrin Stjernfeldt Jammeh. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio
Malmö

Valberedningen vill att Katrin Stjernfeldt Jammeh tar över

Andreas Schönström: ”Vi ska köra som parhästar”
1:13 min

Nu är det i praktiken klart att det blir Katrin Stjernfeldt Jammeh som tar över som kommunstyrelseordförande i Malmö efter att Ilmar Reepalu lämnar i sommar.

Tidigare idag föreslog Socialdemokraternas valberedning Katrin Stjernfeldt Jammeh som sin kandidat och på en presskonferens i eftermiddag meddelade valberedningen att den andra toppkandidaten Andreas Schönström istället blir vice ordförande.

– Det känn väldigt hedrande för mig att valberedningen föreslår mig. Som ansvarig för skolfrågor har jag jobbat nära Andreas Schönström, som ansvarar för vuxenutbildningen och arbetsmarknadsfrågorna. Ska vi bygga ihop Malmö så måste vi jobba tillsammans, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh 

Andreas Schönström som varit den andra kandidaten till posten kommer alltså istället bli vice ordförande, och även han betonar att det kommer bli ett tätt sammarbete på kommunalrådsavdelningen.

– Vi ska köra som parhästar och det ska bli jätteroligt. Jag tror att jag och Katrin kan göra mycket för staden, säger Andreas Schönström.

Det officiella beslutet tas av Socialdemokraternas årsmöte 23 mars.

Malmö kommer också få ett nytt skolkommunalråd för att fylla Katrin Stjernfeldt Jammehs nuvarande plats, vem det bli kommer avgöras senare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".