FOTO: JUNGE, HEIKO
Helsingborg

Ny mottagning för unga missbrukare

"En smidig hjälp när du har ett missbruk"
0:34 min

En ny mottagning för unga med drogproblem är på gång i Helsingborg. Det är ett samarbete mellan nordvästskånska kommuner och regionen. Maria Skånes Nordväst ska mottaningen heta.

Regionrådet  folkpartisten Gilbert Tribo, berättar hur det kommer att se ut.

– Det kommer vara personal från Region Skånes hälso- och sjukvård men också bemanning från kommunens socialtjänst, säger Gilbert Tribo.

Maria Skånes Nordväst ska den heta och rikta sig mot unga personer upp till 25 år. Mottagningen ska ligga centralt och på så sätt ska man fånga upp en grupp som man idag missar.

Detta är en väldigt viktig samverkansverksamhet mellan regionen och kommunerna där personer tidigt kan få stöd och råd kring sitt eller närståendes missbruk och något vi gärna vill utveckla ytterligare. Ju tidigare vi kan hjälpa unga med denna typ av problematik, desto bättre för de drabbade men också för samhället i stort, säger Gilbert Tribo (FP).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".