Skåne

Skånska företag oroliga för framtiden

Företagare: "jag skulle inte vilja starta någon industri idag"
1:31 min

De skånska företagen har sämst framtidstro av alla företag i hela Sverige. Det visar Svenskt Näringslivs konjunkturrapport som presenterades idag. Den värsta krisen förväntas vara över efter sommaren men hela 2013 beskrivs som en osäker vandring mot en stabilare framtid.

– Vi kommer antagligen att se fler varsel under våren men det värsta är antagligen över, sen gäller det att de skånska företagen vågar satsa igen, säger Rolf Almér, regionchef Svenskt Näringsliv.

På mötet idag samlades företagare från hela Skåne för att ta del av de dystra nyheterna. Den ostadiga marknaden i Europa gör att inga företag vågar investera, producera eller anställa. Roland Mårtensson driver ett mindre företag i Skåne och berättar om hårda tider.

– Jag trodde att marknaden skulle bli bättre så jag anställde i höstas. Tyvärr blev det inte som jag hoppats och jag fick avskeda dem igen efter nyår, säger Roland Mårtensson.

Roland har haft sitt företag sedan 1996 och är därför ganska etablerad men som marknaden ser ut idag förstår han att inte fler väljer att starta eget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".