Höganäs

Politiker-tv blev ingen succé

Medan Helsingborg förbereder sig för att sända kommunfullmäktige på webb-tv utvärderar grannkommunen Höganäs sitt år på webben. Det blev ingen braksuccé.

Någon som vill yttra sig? Om inte kan vi lägga dessa till handlingarna. Göran Torné, ordförande i Höganäs kommunfullmäktige.

Framför datorn kan man sedan ett år följa politikerna i Höganäs fullmäktige, Det blev stort intresse först med en publik på 180 personer, men intresset svalnade ganska snabbt, sista sändningarna nådde bara 60 personer.

Inom kort ska man ta ställning till om det här alls är en bra idé, alltså om det blir fortsatt politiker-tv för höganäsarna en gång i månaden. Priset ligger på 25 000 kronor per sändning. För den summan får tittaren både höra och se ordföranden Göran Torné läsa innantill i luntorna och sedan några av de övriga politikerna debatterna.

Nu äntligen är planen färdig och jag hoppas att fullmäktige här i kväll antar den enhälligt. Citat Höganäspolitiker

En av Höganäs toppolitiker Ulf Molin (C) är idag inte särskilt imponerad av tittarsiffrorna och säger att i en kommun med 25 000 invånare kanske man kunde hoppas på fler tittare.

Om en månad begår man premiär i Helsingborg för ett likadant försök med just webb-tv från fullmäktige.

Göran Thunberg i demokratiberedningen tror och hoppas att ännu fler nu ska lockas att intressera sig för lokala politiska frågor.

Fast i Höganäs finns det nu en tveksamhet om värdet i ljuset av att varje direktsändning kostar 415 kronor per tittare.

Trösten kanske finns i att filmerna från mötena ligger kvar på webben så att den som vill kan kan se dem i efterhand.

– Jag hälsar er välkomna nästa torsdag, avslutar Göran Torné

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".