Båstad

Peabs vd slutar med omedelbar verkan

"Vi ska välja någon som är stresstålig"
1:22 min

Byggföretaget Peabs vd Jan Johansson avgår med omedelbar verkan. I stället går Jesper Göransson in som ställföreträdande chef samtidigt som Peabs styrelse inleder sökandet efter en ordinarie vd.

– Det blev ett alltför tufft uppdrag för Jan Johansson, säger Peabs styrelseordförande Göran Grosskopf.

Förra veckan beslutade  Peab:s styrelse tillsammans med vd:en Jan Johansson att han skulle avgå. Detta för att han inte orkade med trycket och pressen som kom med arbetet. Den förre vd:en bad om att bli avlöst.

Nu ska företaget göra en ordentlig rekryteringsproces efter ny VD som ska ha gedigen branschkunskap, goda ledaregenskaper, är stresstålig och orkar med den press som positionen omfattar.

Det var ungefär så ni presenterade Jan Johansson?

– Det var ingen som hade trott att det skulle bli en sådan tuff konjukturbild som det blev. Dessutom en del ytterligare problem specifika till PEAB, med problem i Norge, problem med arenan i Stockholm , problem med Northland och så vidare. Det har varit en otrolig press på Jan säger Göran Grosskopf, styrelseordförande för Peab.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".