FM 26 mars

Du ska se vad det är du äter

Anna-Mia Thysell "Nu är det så mycket quick fix"
1:40 min

Nuförtiden svämmas vi över av allehanda råd och dåd för att må bra, gå ner i vikt, maximera energin och så vidare i all oändlighet. Vi har fått så mycket råd att många inte längre vet vad normalt är. Programmet FM i P4 Malmöhus tog idag upp frågan om vad egentligen normal kosthållning är. Anna-Mia Thysell är personlig tränare och kostrådgivare och hennes bästa råd är att du ska först och främst kunna se och identifiera vad det är du äter.

En del kanske tänker att rena råvaror och absolut inga halvfabrikat blir en dyr historia i längden, men där hade Anna-Mia Thysell svar på tal. Många gånger triggar till exempel en pizza igång sötsuget och då är man där och köper sig en godisbit och så vidare. Hon är övertygad om att en kosthållning med så naturliga råvaror som möjligt både är billigare och hälsosammare i längden. Men det betyder inte att man inte kan unna sig godsaker ibland. Anna-Mia Thysell lever själv efter reglen 80-20. Ät bra och nyttigt 80 % av tiden och gör något avsteg med en kaka eller en god ost eller liknande bara 20 % av tiden så får du en gott förhållande till maten. Hör hela intervjun via vårt sändningsarkiv. Klicka på tiden mellan 11.00 och 12.00. Och Anna-Mia är tillbaka i FM igen tisdagen den 9 april efter 11-nyheterna. Då ska det handla om kosthållning i samband med träning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".