FM tisdag 2 april

Smittfritt på pestkyrkogården

Valle Wastesson "Det kittlar lite och då måste jag svänga av"
1:58 min

Valle Westesson, känd komiker och manusförfattare har uppdaterat förra årets boksuccé "100 balla ställen i Skåne". 10 ställen har tagits bort och 10 nya har tagit plats bland Valles personliga favoriter runt om i det skånska utflyktslandskapet. Ända sedan barnsben har Valle Westesson samlat på roliga ställen och tyckte att det var dags att dela med sig. Och det gör han igen med en ny och lite uppdaterad utgåva.

- Jag fick ta bort Zlatans hus för det är ju sålt eller håller på att säljas och så har jag lagt till exempel jättefuran i Björnstorp.

Det märks att "100 balla ställen i Skåne" är skriven av en komiker. Texten är personlig och innehåller jämförelser få andra skulle kunna leverera. Vad sägs om den mellan ålar och Clabbe af Geijerstam, som livar upp i resehandboksfloran. Sen att det finns en utvikbar karta längst bak i boken och att den har ett plastat omslag gör inte heller saken sämre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".