1 av 2
Foto: Bosse Johansson/Sveriges Radio
2 av 2
Magnus Malmqvist Foto: Bosse Johansson/Sveriges Radio
Landskrona

DSV samlar sig i Landskrona

Vd: "I förlängningen är det bra för miljön"
1:30 min

Vid årsskiftet invigde transportföretaget DSV sitt nya lager och logistikcentrum i Landskrona. Bygget har kostat 700 miljoner kronor och är en av de största företagssatsningarna någonsin i stan. DSV har flyttat hit verksamhet som tidigare låg utspridd i Helsingborg och Malmö.

– Helsingborg och Malmö som är två av våra största produktionskontor låg på bara 60 kilometers avstånd och med tanke på den tillväxtstrategi vi har tittade vi på att göra en nyetablering någonstans, säger DSV Roads vd Magnus Malmqvist. Inte bara för att slå ihop våra kontor utan också för att samla våra tre olika divisioner inom företaget på ett ställe.

Det jobbar 410 tjänstemän och 90 terminalarbetare på DSV. De flesta av dem har flyttat med från kontoren i Helsingborg och Malmö. Men det har också skapats en del nya jobb i Landskrona redan.

– Sen vi startade har vi anställt 30-40 personer varav cirka hälften kommer från Landskrona med omnejd, säger Magnus Malmqvist.

En viktig anledning till att DSV byggde i Landskrona var att det fanns mark i direkt anslutning till E6:an. Där har man byggt en effektiv anläggning med kontors- och lagerbyggnader på drygt 100 000 kvadratmeter.

– Vi har 700 bilar som vi behandlar på ett eller annat sätt varje dygn och vi hanterar mellan 4 000 och 5 000 sändningar per dag, säger Magnus Malmqvist.

Samtidigt har verksamheten blivit effektivare. DSV klarar av att utföra samma godsmängd som tidigare med färre lastbilar eftersom det går att lasta bilarna på ett effektivare sätt än när det fanns två anläggningar i Skåne.

– Något som också är bra för miljön, säger Magnus Malmqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".