Foto: Björn Lindgren/Scanpix
Fotboll, Svenska cupen

Helsingborg ute ur svenska cupen

Spelare: "Vi var inte tända"
2:26 min

Det nya Helsingborg fick en bra start i allsvenskan men dessvärre är det färdigspelat i Svenska cupen, det som skulle bli vägen ut i Europa. Förlust 1-0 mot IFK Göteborg.

Helsingborg fick spela kvartsfinalen i svenska cupen utan sedavnligt publikstöd. Supporterklubben Kärnan demonstrerade nämligen mot den tidiga avsparkstiden genom att inte vara på plats under första halvlek. Då passade Göteborg att göra matchens enda mål.

– Laget kom nog inte förrän fansen kom, skämtar Roar Hansen, tränare i Helsingborg.

– Det är ju lika för båda lagen. Vi har oss själva att skylla, vi var inte vakna, fortsätter han.

Helsingborg var trögstartat men jobbade sig sakta in i matchen och spelade riktigt bra i andra halvlek. Men trots ett massivt spelövertag och massor av chanser rådde man inte på Göteborg. Helsingborg hyllades för sin insats i den allsvenska starten mot Djurgården för bara ett par dagar sedan.

– Det är klart att det finns risk att det blir en liten nöjdhet med det, konstaterar Roar Hansen.

Förlusten innebär att det blir stopp för resan ut i Europa som Helsingborg hade räknat med. Göteborg bjöd på betydligt tuffare motstånd än Djurgården.

– Vi äger matchen i andra halvlek och trycker på men de försvarar sig bra. Men cupen var viktig för oss och det är tråkigt, säger Peter Larsson, spelare i HIF.

– Vi var inte tända i början, konstaterar Peter Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".