FM

Så når du dina mål: Skaffa dig ett powerteam

Coach: "Lättare att lyckas i offentligheten"
2:53 min

Det är så här års många inser att badsäsongen närmar sig och ångesten över bristen på muskler eller överdosen av chokladägg gör sig påmind. Dags för förändring. Mer motion, mindre mat, bättre hälsa, eller någon helt annat förändring. Då krävs inte minst motivation och uthållighet.

Adina Ståhle är professionell coach. Hon tror på att omge sig med ett gäng påhejjare. Det finns ingen anledning att ta tag i sin utveckling på egen hand.

– Man behöver involvera andra, säger Adina Ståhle.

Det gäller att sondera terrängen runt omkring sig på personer som har erfarenheter av det område målet gäller.

När man väl har sin målbild klar för sig och till och med har satt upp ett antal delmål så gäller det att ge sig själv tid. Adina Ståhle poängterar att vanor man dragit på sig för evigheter sedan också måste få ta tid att bli av med.

Inte nog med att vi ofta försöker göra stora förändringar i våra liv ensamma, vi har sällan tillräckligt med tålamod.

– Ge det tid, var realistisk och var snäll mot dig själv, säger Adina Ståhle.

Imorgon tisdag är Adina Ståhle tillbaka i FM (efter 12.30-nyheterna) och pratar då om konsten att leva nu. Hon ger dig ett verktyg som faktiskt är lätt att praktisera. Dessutom tar det inte lång tid, på tal om tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".