Foto: Scanpix, collage SR
Läktarskandalen i Stockholm

Skånsk expert: "Sätt upp nät på alla arenor!"

Khennet Tallinger: ”Sätt upp nät framför läktarna”
2:28 min

Ett stort mjukt nät som fångar in alla sorters inkastade föremål. Det bör införas på alla allsvenska arenor, säger till Radiosporten Fotbollförbundets disciplinexpert och Khennet Tallinger, som också är ordförande för Skånes Fotbollförbund.

– I första läget kan vi komma att tvinga den felande klubben, efter en incident som nu på Stockholms stadion, att sätta upp nät framför en eller flera läktarsektioner, säger hässleholmaren Tallinger, som är mångårig ordförande i Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd.

Men Tallinger vill gå ett steg längre och helst få uppfångande nät installerade på samtliga allsvenska arenor.

– Jag tycker det är ett alternativ att skriva in i säkerhetsföreskrifterna att vi ska ha nät på så många allsvenska arenor som möjligt – i förebyggande syfte.

Tallinger är för tillfället i Dortmund för att på tisdagskvällen agera matchdelegat på Champions League-matchen Dortmund-Málaga.

– Här i Dortmund har de ett stort nät som klär in planen, och det fungerar alldeles utmärkt. Nätet försämrar inte sikten, säger han.

Bör stora nät sättas upp även i nya Friends arena i Stockholm?

– Om vi inför det som ett tvång ska det gälla överallt. Det är någonting jag ska diskutera med alla klubbar. Till höstens representantskapsmöte bör vi diskutera detta ordentligt, säger Tallinger till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".