Skånetrafikens informationschef Ulrika Mebius i morgonstudion. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Morgon i P4

Skånetrafiken fortsätter se över tidtabeller

9:59 min

Skånetrafiken kommer att fortsätta se över tidtabellerna - det beskedet fick resenärer som ställde frågor till trafikbolagets informationschef Ulrika Mebius när hon gästade Morgon i P4.

– Jag tror att det är bra att se över trafiken för att se var och när folk reser, säger hon.

Tidtabellsöversynen i höstas som ledde till att en del bussturer framförallt på landsbygden drogs in gjordes för att Skånetrafiken hade ont om pengar och behövde svar. Men Ulrika Mebius anser alltså att det också finns andra skäl att se över tidtabellerna för trafiken.

Att lägga pusslet med tåg och bussar runt om i Skåne och in i Danmark och grannlänen är en uppgift som kräver mycket av Skånetrafiken.

– 30-40 trafikutvecklare jobbar med det, berättar Ulrika Mebius. Och vi samarbetar med många - både trafikföretagen som kör åt oss och Trafikverket som har hand om spåren.

Andra frågor hon fick handlade om kontantstoppet på bussarna - det kommer att bli klar, säger Ulrika Mebius - och om hur många av de nya pågatågen som egentligen står på verkstad.

– Bara de som har planerat underhåll, förklarade hon.

Att det är svårt att höra radio på tågen beror på att elen ombord ses över, bland annat inför införandet av trådlöst nätverk på Öresundstågen, och det problemet kan bli kvar i flera månader till. Dyra månadskort har Skåne inte, det har Konsumentverket kommit fram till, säger Ulrika Mebius.

Men att man ska kunna se TV och inte bara korta bildsatta nyheter på tågen - det är inte på gång.

– Det skulle nog bara störa de resenärer som bara vill chilla ombord, säger Ulrika Mebius.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista