1 av 2
Staffan Löfberg, guide på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Foto: Tobias Wallin/Sveriges Radio
2 av 2
Foto: Lasse Olsson/Sveriges Radio
Helsingborg

Stor ökning av besökare på Dunkers

1:37 min

Året har börjat bra för Dunkers kulturhus i Helsingborg. Under de tre första månaderna besöktes huset av drygt 16 000 betalande gäster. Vilket är tre gånger så många som förra året förra året.

En av förklaringarna till att antalet besökare ökat är enligt dunkersguiden Staffan Löfberg att de haft två publikdragande utställningar som fått besökarna att inte bara göra ett besök, utan att göra flera återbesök för att se fler delar av de olika utställningarna i huset.

Det är främst utställningen av Jan Lööfs produktion och efter att den slutade i januari tog en utställning av Nick Brandt vid, jag kan inte tänka mig två mer olika utställningar som ändå kan locka en så bred grupp människor, säger guiden Staffan Löfgren

Farmor Bitte och barnbarnet Tage besöker ofta Dunkers, idag var Tage nyfiken på att få cykla och titta på prinsessan som han var övertygad om hade tagit hissen upp i modellen av borgtornet Kärnan. Bitte tar gärna med sig Tage men besöker också gärna konserter och liknande på Dunkers.

Två personer som för första gången besökte Dunkers i helgen var kompisarna Caroline delendzic och Kristina Guidoni.

– Vi har varit och sett Nick Brandts fotoutställning, Brukar ni gå på utställningar här? Nej det här var en spontangrej, vi brukar inte gå.

Tror ni att ni kommer återkomma hit till fler utställningar?

– Om det kommer något intressant, så ja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista