Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Skåne

Så vill regionen lösa problemen på akuten

Region Skåne presenterar inga nya åtgärder för minska arbetsbelastningen för dem som jobbar på akuten i Lund utan försöker visa att man redan gjort tillräckligt. Det står klart när regionen nu svarat på Arbetsmiljöverkets hot om miljonvite om inte arbetsmiljön förbättras.

Arbetsmiljöverket har krävt fyra miljoner kronor i vite om regionen inte presenterar direkta åtgärder som minskar stressen bland personalen.

Regionen ska också presentera en långsiktig plan för att komma till rätta med problemen för att slippa ett vite på ytterligare 300 000 kronor.

På grund av underbemanning upplever personalen att de inte hinner följa alla de rutiner som finns på akuten.

19 nya sjuksköterskor har rekryterats men det är bara fem som hittills har börjat. Samtidigt pågår rekryteringen av sju specialistläkare.

Under tiden löser man bemanningen på akuten genom att genom att låna in personal från andra avdelningar som går in och jobbar på akuten mot hög ersättning.

Tidigare artiklar:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista