Foto: Anna Dahlbeck/Sveriges Radio
Helsingborg

Inget samband mellan knivskärningar

Två personer har knivskurits i Helsingborg.

– Det är två olika händelser. I nuläget ser vi inget samband mellan dem, säger Maya Forstenius vid Skånepolisen.

En 18-årig man knivskars vid Drottninghögs centrum i Helsingborg tidigt på tisdagskvällen.

Enligt Skånepolisen fick han allvarliga skador. Polisen efterlyser vittnen till händelsen. Brottsmisstanken är grov misshandel.

Vid åttatiden larmades polisen till en parkeringsplats vid Grönkullagatan i Helsingborg. Där fanns en knivskuren man i 20-årsåldern och en till skadad man, som ska ha misshandlats på något sätt.

– Det ska ha varit flera personer på plats, hur många kan jag inte svara på, och jag kan inte heller svara på om det finns fler än en gärningsman, säger Maya Forstenius.

De båda skadade männen fördes till Helsingborgs lasarett.

Polisen har en stor insats med patruller och tekniker på plats, samt på sjukhuset för att så småningom förhöra de skadade.

Enligt polisen verkar knivskärningen på parkeringsplatsen inte ha något med knivskärningen tidigare under kvällen att göra, då en man i 18-årsåldern skadades allvarligt vid Drottninghögs centrum inte lång därifrån.

P4 Malmöhus/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista