Helsingborg

Stadsbyggnadsnämnd vill behålla sliten Söderviadukt

0:27 min

Stadsbyggnadsnämnden i Helsingborg vill behålla den slitna Söderviadukten. Genom att lappa och laga skulle den kunna användas ända fram till 2030.

När Södertunneln som skulle lägga järnvägen genom södra Helsingborg sköts på framtiden 2011 ställde det också till problem för trafiklösningarna för biltrafiken. Bland annat eftersom det var tänkt att den slitna Söderviadukten som är ett av huvudstråken över järnvägen skulle rivas.

Om viadukten förvann trots att järnvägen inte lades under jord skulle det bli stora trafikproblem. Nu föreslår stadsbyggnadsnämnden att Söderviadukten ska vara kvar.

– Nu har vi gjort ytterligare undersökningar av viaduktens skick. Lägger vi runt fem miljoner i underhållsåtgärder kommer den hålla fram till 2030, säger Magnus Jälminger (M), ordförande, stadsbyggnadsnämnden.

Om man bestämmer sig för att behålla viadukten innebär det också att de hus, exempelvis Hemlösas hus och ett antal industrilokaler som står under viadukten kommer att få vara kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista