Foto: Christine Olsson/Scanpix
Malmö

Butiker gör sig redo för ESC

1:07 min

Malmös handlare hoppas på extra klirr i kassan när Eurovision Song Contest kommer till Malmö i maj. Förberedelserna är i full gång och en del utvecklar speciella produkter specifikt framtagna bara för musiktävlingen.

– Vi har en formkaka som är en mazarin med kolasmak med ett emblem med texten "Malmö sjunger". Bakelser och en mörkblå tårta, även den med emblemet, säger Susanne Maurer, ägare till Café Mäster Hans.

Speciella bakelser är bara början på de satsningar som Malmös handlare håller på att ta fram inför den stora musiktävlingen. Hela stadskärnan kommer att smyckas i Eurovisionfärger i form av vimplar, blommor och skyltningar och butiker kommer att fyllas med alla möjliga slags aktiviteter.

120 miljoner par ögon förväntas att rikta sina blickar mot Malmö när Eurovision Song Contest sänds från Malmö Arena. Med så många av världens ögon på sig gäller det att ta tillvara intresset.

– Dels hoppas vi att det ger klirr i kassan för butikerna med en gång. Jag tror att det handlar väldigt mycket om att utöka öppettiderna under den här veckan. Dels tror jag också att det kommer ge mer på sikt, att Malmö lyfts som destination och att vi får fler besökare hit, säger Pia Sandin, vd, Malmö City samverkan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista