Skåne Direkt

Ödestimme för högstadiet på Rosengårdsskolan

3:05 min

I dag tas beslut om högstadiet på Rosengårdsskolan får vara kvar eller inte. Anna Karin Gustavsson har tidigare jobbat på skolan och är förhållandevis positiv till en flytt.

– Det ska bli intressant att se. För det kan bli bra, men då gäller det verkligen att Malmö tar hänsyn till barnens behov, säger Anna Karin Gustavsson.

Orsaken till nedläggningen är bland annat dålig arbetsmiljö för lärare och elever och att elevernas betyg är för dåliga. 2012 var 69 procent av niondeklassarna inte behöriga till gymnasiet och därför måste man göra något åt saken.

Anna Karin jobbade på skolan tidigare i höstas men slutade. Hon tror att en nedläggning av högstadiet på Rosengårdsskolan kan vara bra eftersom att många barn behöver komma utanför Rosengård.

– Det finns en hel del barn här som aldrig har varit utanför Rosengård och det är klart att de är rädda för att komma till ett helt nytt högstadium utanför Rosengård, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista