Öde i det avspärrade området - SR Malmö har varit på besök

Omkring 4500 personer bor innanför den avspärrning som finns runt Kemira i Helsingborg, efter gårdagens stora svavelsyrautsläpp. De flesta höll sig idag inomhus. SR Malmö har besökt det avspärrade området.

Läget är fortsatt allvarligt och de som lämnar det avspärrade området tillåts inte att återvända förrän avspärrningarna är hävda.

SR Malmös reporter David Richter fick vid lunchtid på lördagen åka med räddningstjänsten genom området och träffade bland andra Jörgen Bengtsson som bor med sin familj en bit från fabriken.

- Jag är bland annat orolig över om vi kommer att få ersättning för förlorad arbetsinkomst. Min fru skulle jobba idag, men har ju inte kunnat åka till jobbet.

Helsingborgs kommun meddelade under lördagen att man nu släpper igenom matleveranser till den enda butiken i området för att de boende inte ska lida brist på mat. Men för Jörgen Bengtsson och ahns familj är inte det något problem.

- Vi har så det räcker ett tag och blir det brist får jag ringa mina föräldrar. Då kan vi mötas vid avspärrningen så får de lämna över någon kasse med mat, säger han.