Andreas Lundstedt berättade i Skåne Direkt om framtiden, ESC och singellivet. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Skåne Direkt

Andreas Lundstedt: Jag har blivit en lyxlirare

"Klart att jag saknar Alcazar"
7:03 min

En spelning med Alcazar då och då när det känns bra, gott om tid för egna framträdanden och ingen brådska med att få fram en ny skiva - det är Andreas Lundstedts tillvaro just nu. Det berättade han när han gästade Skåne Direkts sändning från Södertull.

– Efter vårt framträdande som mellanakt i Melodifestivalen i vintras har vi fått många härliga förfrågningar. Så nu tar Alcazar lyxgig, säger Andreas Lundstedt och skrattar.

Så sent som på torsdagskvällen sjöng han "Stay the night" på Euro Club i Malmö, fast förstås utan Lina och Tess i Alcazar. Och i helgen väntar en spelning på en klubb i London.

Är ni ihop igen?

– Klart jag saknar bandet. Vi har ju så otroligt kul tillsammans. Men att ta lyxspelningar så här och ha tid över till egna saker också är en perfekt kombination.

Andreas Lundstedt syns också då och då inne i inspelningsstudion. Fast någon brådska med att få klart ett nytt album är det inte.

– Efter alla bra låtar med Alcazar vill jag ju inte komma med något sämre nu.

I schlagertävlingssammanhang är Andreas en verklig veteran. Åtta gånger har han tävlat i svenska Melodifestivalen. Och 2006 stod han på scenen i Eurovision Song Contest - fast då för Schweiz.

– Ralph Siegel ringde mig och ville ha med mig i en supergrupp med sex artister från sex olika länder. Tanken var väl att vi skulle få röster från många olika håll. Men så gick det inte alls.

Till råga på allt fick han tävla mot Carola, och många av hans kompisar fanns i den svenska delegationen.

– Jag ville ju sitta där och vifta med en svensk flagga...

Vem vinner då årets final?

– Norge har en sjukt bra låt. Den är verkligen 2013, säger Andreas Lundstedt.

– Däremot börjar jag tröttna på Danmarks låt lite efter att ha hört den väldigt många gånger. Och Hollands Anouk är bättre än låten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".