Bita Blomgren är butikschef och försäljningen i hennes butik gick förvånansvärt bra. Foto: Anna Falk/ Sveriges Radio
Malmö

Handeln gick sämre än väntat under Eurovision

Handlare: "Försäljningen var dålig, men veckan var bra"
1:28 min

Enligt en undersökning som gjordes av Malmö Citysamverkan uppger mer än hälften av alla handlare i Malmö att försäljningen under Eurovision gick sämre än förväntat. En som inte är nöjd med försäljningen under veckan är torghandlaren Per Andersson.

– Försäljningen gick ner med 20- 25 procent den veckan. Folk gick ju runt här men de flesta är ju turister och de köper inga blommor, säger han.

Det var inte bara torghandlare som det gick sämre för. Många butiker uppger att de haft gott om besökare men få har velat handla.

– Dels har butiksägarna lagt förväntningarna på en för hög nivå och sen var inte besökarna så köpkraftiga som man trott. Det var många besökare men det var svårt att locka in dem i butikerna, säger Pia Sandin, vd gör Malmö Citysamverkan.

Men det har inte gått dåligt för alla. 21 procent uppger att handeln gått bättre än förväntat. En av dem som det gått bra för är spex och utklädningsbutikerna.

Stefan Berg har en chokladbutik längs gågatan och för honom fick försäljningen en oväntat vändning under veckan.

– De va strålande solsken och alla ville ha glass, jag ville sälja choklad men de va för varmt för det, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".