Poseidon-fontänen på Götaplatsen i Göteborg. Foto: Erik Abel/Scanpix
Musikhjälpen

Musikhjälpen återvänder till Göteborg

Efter Malmö är det nu dags för Göteborg igen. Idag offentliggjordes att den sjätte upplagan av Musikhjälpen blir i Göteborg. Och det är tredje gången som Göteborg blir värdstad.

– Det ska bli jättekul att återvända till Göteborg. De har varje gång tagit emot Musikhjälpen med öppna armar. Det härliga engagemanget hos de unga göteborgarna kommer säkerligen att smitta av sig på övriga landet, så att Musikhjälpen i år når nya höjder, säger Robert Frisk, projektledare.

Vilka som blir programledare, var glasburen ska placeras och vilket som blir årets tema blir inte känt förrän till hösten. Tidigare insamlingar har handlat om tillgång rent vatten, alla flickors rätt att gå i skolan och stoppa malaria.

Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 Sveriges Radio, Din gata, Metropol, SVT Play och stora delar också i SVT2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".