Foto: Kerstin Carlsson / Scanpix
Lund

Högevallsbadet delvis stängt under sommaren

"Med facit i hand har vi haft så mycket problem"
1:11 min

Nu måste vattenkvalitéen på det nyrenoverade Högevallsbadet i Lund åtgärdas, därför stänger bassängerna i omgångar under sommaren. Mats Alinder är platschef på Högevallsbadet.

– Vi har haft höga värden av bland annat klorat som vi tycker är för högt för att finnas i ett nybyggt bad. Därför ska vi ska tömma ut vattnet för att nollställa hela badet och göra en nystart till hösten. därför stänger vi av bassänger för tömning under sommaren och nystart till hösten.

Högevallsbadet nyöppnade i vintras efter en omfattande renovering. Men sedan dess har man haft mycket problem. Ventilationen har fungerat dåligt, personalen har klagat på arbetsmiljön och nu är det badvattnet som inte håller måttet. Så här i efterhand kan Mats Alinder se att man kanske borde väntat lite längre med att slå upp portarna för allmänheten.

– Jag tror de gjorde rätt som öppnade då, men med facit i hand har vi haft så mycket problem så att det ändå känns som att vi inte borde ha gjort det.

Därför stänger delar av badet under sommaren men Mats Alinder tror ändå att lundaborna ska kunna få sitt simbehov tillfredställt med hjälp av andra badanläggningar i kommunen.

– Vi har fyra bad i de östra kommundelarna som har öppnat eller kommer att öppna. Så vi kommer att tillgodose allt behov av motionssimning under den här perioden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".