Foto: Björn Lindgren/Scanpix
Fotboll

Zlatan väntar sig ännu bättre samarbete med Kacaniklic

Zlatan om Kacaniklic och samarbetet
1:37 min

När Zlatan Ibrahimovic höll presskonferens dagen efter Malmömatchen mot Makedonien prisade han unga skånska anfallskollegan Alexander Kacaniklic.

- Vi har inte haft en sådan spelare på länge, sa landslagets lagkapten - som väntar sig att samarbetet med Kacaniklic kommer att bli ännu bättre.

Zlatan om Guidetti: "Det enda jag vet är att han gjorde ett bra år i Feyenoord", "Han är fortfarande ung men det måste hända något snart".

Zlatan om betydelsen av Österrikematchen: "En vinst hade varit perfekt. Om det är avgörande vet jag inte. Men om vi får med oss en poäng är det ok. Det är ingen final eller något avgörande."

Zlatan om att åskådare sprang in på planen mot Makedonien: "Varje vakt måste ta sitt ansvar. man måste kolla på läktaren och göra sitt jobb". Stängsel? "Vi är inte i en bunker, inga stängsel".

Zlatan om den tunna forwardkonkurrensen i landslaget: "Det måste komma in yngre spelare som kan ta över".

Zlatan om målskyttet i landslaget: "Jag tror det kommer och går. Mot England och Tyskland skapade vi inte många målchanser men gjorde fyra mål, mot Makedonien hade vi många chanser och missade mycket".

Zlatan om att han inte ställer upp så många reklamuppdrag: "Jag tror antingen är man den imagemänniska eller så inte. Jag har sett David Beckham och det är helt otroligt. Jag behöver inte pengarna. Jag klarar mig".

Zlatan om var han ska spela nästa år: "I Paris, jag har två år kvar på kontraktet"

Zlatan om Bayern Münchens David Alaba: "Han spelar i ett fantastiskt lag, de dominerar i Europa nu. Han är en fantastisk spelare".

Zlatan om vilka klubbar av FBK Balkan, BK Flagg och FC Rosengård och Malmö FF som bör få de så kallade Zlatanpengarna (övergångspengar som tillfaller moderklubben: "De enda som ska ha pengar är Malmö FF"

Zlatan om matchen mot Makedonien: "Jag tycker vi spelade bra och hade många chanser".

Zlatan om samarbetet Alexander Kacaniklic: "Samarbetet med Alexander kommer bara bli bättre, han har inte spelat så många landskamper. Vi har inte haft någon sådan spelare på länge, som håller sin kant och utmanar". "Han har gott självförtroende och är mogen, inte blyg i sitt spelsätt" "Han måste bara lära sig när han ska utmana och när han ska ta det lugnt".

Zlatan om kvalgruppen: "Tyskarna är favoriter, men vi ska kriga om andraplatsen".

Zlatan om Österrikematchen: "Vi har inte gått igenom de än, men jag tror det är ett bra landslag. det blir ingen lätt match".

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".