Poliser och ordningsvakter diskuterar efter rån mot guldbutik inne på Mobilia köpcentrum i Malmö vid 10-tiden pålördagen. Samma butik rånades den 23 mars. Tillvägagångssättet då var detsamma. Foto: Anna Bubenko/Sveriges Radio
Malmö

Guldbutik rånad i Malmö

Vittne: Jag ser tre maskerade män springa in med yxa och pistol
0:38 min

En guldbutik inne på köpcentrumet Mobilia rånades på lördagsförmiddagen av maskerade män. De kom in och rånade butiken strax efter det att Mobila öppnat. Samma butik rånades i mars, även då var rånarna beväpnade med en yxa.

– Jag skulle precis öppna upp caféet, jag ser tre maskerade män med rånarluvor springa in med yxa och pistol i händerna. De kom direkt från ingången och sprang väldigt snabbt mot guldbutiken. Jag sprang direkt iväg och gömde mig i en annan butik. Då hörde jag man bara hur de slog sönder glasmontrarna och man hörde hur de skrek, berättar Ida som jobbar på ett café inne på Mobilia.

Hon såg tre maskerade rånare som var beväpnade med en yxa och en pistol. Uppgifterna om hur många de var går isär. Enligt polisen uppger andra vittnen att de såg fem män.

Efter rånet försvann männen norrut i varuhuset och sedan på något som folk uppfattat som en moped i riktning mot Trelleborgsvägen. Ingen skadades fysiskt vid rånet.

Samma guldbutik utsattes för ett rån lördagen den 23 mars i år. Även då var rånarna beväpnade med en yxa och tillvägagångssättet liknar det vid dagens rån.

– Det var gärningsmän på moped och man krossade monter med någon yxa då och flydde därifrån. Då fick de inte så mycket med sig, men nu har de fått en hel del med sig. Här ligger guldföremål på vägen ut mot parkeringen, säger Anders Engström, yttre befäl vid Malmöpolisen.

Rånet i mars är inte uppklarat. Polisen talar nu med vittnen. Delar av köpcentrumet är avspärrat, men det är inte stängt. Polisen vill gärna komma i kontakt med folk som kan ha sett rånarna innan de maskerade sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".