Malmö

Skottlossning och explosion i Malmö

Natten till söndagen var det skottlossning på Ramels väg i Malmö och även någon form av explosion. Flera boende ringde polisen vid halvfemtiden.

Ännu på söndagskvällen var händelsen med skottlossning och en kraftig explosion i Malmöstadsdelen Rosengård på morgonen inte uppklarad.

-Ingen är gripen eller misstänkt, säger Jimmy Modin, informatör vid polisen i Skåne.

Polisen tror att en handgranat exploderade och skottlossning förekom. Men ingen person har skadats.

-Det är skador på tre parkerade bilar, varav minst en är beskjuten. Det finns nämligen kulhål. Men två bilar kan ha splitterskador, säger informatör Calle Persson vid polisen.

Två av bilarna tillhör så kallade bilmålvakter, personer som mot betalning går med på att registrera sig som ägare till ett fordon. Målvakterna saknar ofta utmätningsbara tillgångar och kan därför fortsätta att dra på sig skulder utan konsekvenser.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.

Vittnen har sett en man som gick och sköt. När polisen kom till platsen hittade man tre bilar med kulhål. Det finns inga tecken på att någon människa skadats.

Polisen har förhört flera vittnen och gör också en teknisk undersökning av platsen under söndagen.

TT och P4 Malmöhus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".