America’s Cup hotas av maktstrid

Det är en ren maktkamp som ligger bakom den senaste turbulensen kring segeltävlingen America’s Cup. Det visar ett e-postbrev till Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu som P4 Radio Malmöhus tagit del av.

I e-posten skriver Semmy Rülf, som är vd för regionens marknadsföringsbolag Position Skåne, om kampen med Mårten Hedlund, som varit den konsult som fixat deltävlingen i America’s Cup till Malmö.

Enligt Semmy Rülf kräver Mårten Hedlund att få leda och ensam få fulla ansvaret för evenemanget, annars hotar han att hoppa av till motparten, alltså ta jobb hos America’s Cuporganisationen. Dessutom kräver han mycket bra betalt för att bli projektledare.

Det skriver alltså Semmy Rülf, som själv vill ha full kontroll över evenemanget. Han är vd i Position Skåne, som ska stå för de 40 miljoner kronor, som den största turismsatsningen någonsin kostar.

Mårten Hedlund förnekar att han kommit med några hot, men han bekräftar att han beskrivit vad han behöver för att kunna bli en bra projektledare för America’s Cup.

Till saken hör kanske också att Semmy Rülf och Mårten Hedlund båda var aktuella för jobbet som verkställande direktör i Position Skåne. Enligt vad vi erfar hade Mårten Hedlund stöd av Region Skåne, medan Semmy Rülf var rekryteringsbolagets och styrelseordförandes favorit för vd-jobbet.

Den striden vann Semmy Rülf. Vem som vinner striden om segeltävlingen America’s Cup återstår att se.