Skåne

Risk för köer på E6 idag också

Trafikverket: "Vi hoppas att det ska flyta bättre i dag"
0:50 min

Det är risk för långa köer på E6 söder om Landskrona även i dag. Trafikverket hoppas dock att det ska flyta på bättre i dag.

– Man kan ha skyltat bättre i dag. I går var skyltarna lite för nära arbetet, säger Beisy Sundin, informatör på Trafikverket.

Det är beläggningsarbeten som görs nu i helgen mellan trafikplatserna Lundåkra och Landskrona Södra som gör att körfälten stängs av. I går stängdes det norrgående körfältet, i dag stängs det södergående körfältet.
Trafikverket räknar med att det kan bli köer vid middagstid.

– Som vi märkte igår fick vi in samtal att det var köer från lunch och framåt tills arbetet var färdigt vid sex-tiden på kvällen. Jag förmodar att det kan lite kö vid lunchtid, säger Beisy Sundin.

Trafiken leds om via väg 110 och väg 17 medan det södergående körfältet är stängt. I morgon ska bägge körfälten på E6 vara öppna som vanligt.

Rättelse: vi uppgav tidigare att det norrgående körfältet är stängt idag. Det är alltså det södergående. Vi beklagar att information tidigare var fel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".