1 av 2
Victor Nilsson och Christine Björk spelar i MF/MB. Foto: Anna Lyrenäs/Sveriges Radio
2 av 2
Victor Nilsson och Christine Björk spelar i MF/MB. Foto: Anna Lyrenäs/Sveriges Radio
FM

MF/MB: "Vi kom till Malmö, det blev succé"

MF/MB: "Tyskar är Europas japaner"
2:52 min

Bandet MF/MB har släppt sin andra skiva och syns överallt. Christine Björk och Victor Nilsson kom till FM och pratade om texter, att flytta och hur peppad tysk publik är.

– Tyskar är mer peppade på allt, de är typ Europas japaner. Har de inte hört bandet betalar de ändå för att gå på konsert. Här i Sverige är det mer reserverat och folk tvekar och tar en öl i stället, säger sångaren Christine Björk.

Det började i Bollnäs för många år sedan med sex personer som började spela ihop. Snart var MF/MB startat och gick från att spela covers till att göra egna låtar. Problemet var att det i staden inte fanns mycket kulturliv att tala om.

-- Det fanns ingen musikscen överhuvudtaget, så vi behövde dra därifrån. Malmö blev ett val och det blev succé, säger Christine Björk.

Texterna handlar om livet i allmänhet. 

– Det är ett sätt att processa saker som händer, säger Victor Nilsson som är en av dem som skriver.

– Han är fenomenal. Victor har sin lilla svarta bok som han skriver ner texter i hela tiden och det blir alltid bra enligt min mening, säger Christine Björk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".