Sydkrafts kundsupport ses över

Tusentals strömlösa elabonnenter i Skåne har kontaktat Sydkrafts kundtjänst under de två stora strömavbrotten de senaste veckorna. Men privatkunderna hamnar inte längre hos kundtjänsten i Malmö som de kanske tror, utan på helt andra ställen runtom i Sverige.

– Det är viktigt med lokalkännedom, men vi vet ju inte vilka områden som drabbas nästa gång. Vi har svårt att ha folk som svarar på alla orter, säger Bengt Andersson, chef för Sydkrafts kundtjänstsupport.

Sedan i höstas jobbar kundtjänsten i Malmö enbart med företagskunder. Men i samband med den enorma mängd samtal som Sydkraft fick efter stormen Gudrun fick de anställda i Malmö också i viss mån hoppa in och ta samtal från privatkunder.

Troligast är ändå att de tusentals skåningar som ringt Sydkraft under de senaste veckorna hamnat hos någon telefonist i Kalmar eller Norrköping eller hos ett callcenter i Ronneby som anlitas när den egna kundservicen inte räcker till. Men nu kommer Sydkraft att anställa fler till den egna kundservicen säger Bengt Andersson, som menar att det blir stora förändringar framöver.