Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Öresund

Dansk strejk drabbade tågpendlare

Pendlare: "Irriterande för oss som ska iväg på jobb"
1:00 min

Dansk tågpersonal gick imorse ut i en strejk som stoppade alla tåg till och från Danmark. Strejken varade bara ett par timmar men drabbade många pendlare och semesterresenärer. De första överfulla tågen började rulla strax efter klockan nio.

Vid halv niotiden stod ett hundratal personer och väntade på ersättningsbussar ute på Hyllie.

– När jag kom ner till Malmö C fick jag veta att det inte gick några tåg till Danmark utan att vi skulle ta ett tåg till Hyllie och vänta på bussar där, berättar Nina Pedersen, tågpendlare som drabbades av den danska strejken imorse.

Hon hade väntat i drygt en timme men det fanns de som väntat ända sedan strejken bröt ut vid sextiden imorse. När bussarna kommer ett par åt gången bryter det nästan ut slagsmål.

– Det finns flera köer men de som kommer med tågen går ju bara fram till första bästa istället för att ställa sig i de köer som finns, säger Nina Pedersen.

Hon har ingen förståelse för tågpersonalens strejk.

– Det är irriterande för oss som sak iväg till jobbet, lämna barn på dagis och de som ska iväg med flyg på semester från Kastrup som kanske missar sina flyg, säger Nina Pedersen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".