Foto: Drago Prvulovic/Scanpix
Ängelholm

Tre skottskadade vid rån i Ängelholm

Polisen: "Ett flertal skott har avfyrats"
1:51 min

I samband med ett rån mot en guldsmedsbutik på Storgatan i Ängelholm avlossades flera skott. Tre personer skottskadades, säger Nils Norling, presstalesperson vid Skånepolisen.

Tre maskerade gärningsmän uppges ha varit inblandade i rånet. Gärningsmännen var klädda i mörka läderkläder och samtliga bar hjälmar, skriver polisen på sin hemsida.

Flera tomhylsor och minst en patron ligger på marken intill guldbutiken, rapporterar Scanpix fotograf på plats.

– I samband med rånet avfyras ett flertal skott. Sammanlagt har tre personer skottskadats. Två av dem har förts till lasarettet i Helsingborg, och en person har fått vård på platsen av ambulanspersonal, säger Nils Norling på Skånepolisen.

– Efter den här händelsen försvinner de tre rånarna på en gul eller orange moped. Den har nu anträffats, på Sibirienvägen, strax väster om järnvägen. Vittnen har på den platsen observerat en mörk Audi, som har försvunnit i hög hastighet i riktning mot Höganäs.

Hur farliga är rånarna?
– Det är personer som har avfyrat skott, så om man tror sig se de här personerna så ska man inte göra någonting utan kontakta polisen.

Ingen av de skjutna ska vara allvarligt skadade. Det är också okänt om rånarna fått med sig något från butiken.

Mycket folk var i rörelse på Storgatan i samband med rånet. Polisen är på plats för att höra folk, men efterlyser samtidigt fler vittnesuppgifter.

– Vi är mycket angelägna om att få observationer och tips om händelsen, kanske rentav bilder eller filmklipp från folk som sett något, säger polisinformatör Nils Norling vid Skånepolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".