Erika Lennartsson Solliden trädgård. Foto: Gunilla Nordström/Sveriges Radio.
Ängelholm

Kompakta trädgårdar lockar storpublik

Utställare: "Igår grillade vi i mormors gamla saftagryta"
1:29 min

I Ängelholm anordnas nu Flower & Garden show för tredje året i rad. Trädgårdsutsställningen har dragit en storpublik som vill se framtidens trädgårdar, där kompakt är ledordet. Erika Lennartsson har skapat en trädgård med damm, tvättlina och grill. Allt på bara lite mer än fyra kvadratmeter.

Erika Lennartsson har utifrån temat "framtidens trädgårdar" skapat en trädgård som trots sina begränsade yta på lite drygt fyra kvadratmeter innehåller en rad föremål som man normalt skulle kunde förvänta sig av en långt större trädgård.

– Vi har fått in en dusch som kan värmas upp i vår stålställning, hängmatta för vila och ro. Sen har vi lite smultron man kan äta. Vi har en grill där vi kan grilla vår korv och igår grillade vi en flintastek i mormors gamla saftagryta, berättar Erika Lennartsson.

Ängelholmarna verkade ha gått man ur huse för att se på utställningsträdgårdarna. Anna-Lena Persson, med dottern Felicia, hade tagit sig från Helsingborg för att få idéer till både trädgård och odlinslott.

– Det ska väl vara lite compact living och att man i lite större trädgårdar kan skapa lite olika rum, säger Anna-Lena Persson.

Dottern Felicia gillade också den kompakta trädgården.

– Det finns bänkar, färgglada blommor och växter överrallt, säger Felicia Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".