Steve Angello och Isabel Adria. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Morgon i P4

Isabel Adrian: "De är rädda för ovanliga namn"

2:58 min

De flesta hinner byta namn på sina barn åtskilliga gånger under graviditeten och det är ett spel där alla släktingar och vänner gärna vill delta. Modellen Isabel Adrian och housegurun Steve Angello döpte sina barn till något så ovanligt som Monday Lily och Winter Rose.

– Varken jag eller Steve är helsvenska och vi bor både i Europa och Usa så vi ville ha något internationellt och eget, säger Isabel Adrian.

Hennes favoritblomma är lilja och hennes mans favoritdag är måndag så det första barnets namn blev Monday Lily. Det andra barnets namn blev svårare.

-- Jag vet hur barn är, har det ena barnet fått två namn ska det andra också ha det.  I slutet av graviditeten var Rose bestämt, men inget annat. Så satt jag på t på ett flygplan och såg en film om lady Winter. Jag föreslog det för min mamma och hon tyckte att Winter Rose var jättefint.

Att så få föräldrar döper sina barn till egna namn tycker hon är konstigt.

– De vågar inte ha annorlunda namn för att det inte är vanligt. Många vill men vågar inte. Kanske inte att de är rädda för att bli utstötta, men bara att det inte är vanligt, säger Isabel Adrian.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista