Jennifer Åkerman och Lorenzo i JAXX. Foto: Anna Lyrenäs/Sveriges radio
Morgon i P4

Jennifer Åkerman i JAXX: "Vi måste satsa!"

Åkerman: "Jag sade att en dag ska jag stå på den här scenen"
3:26 min

För några år sedan stod Jennifer Åkerman som publik på Noa-festivalen och bestämde sig för att själv sjunga där en dag. Nu händer det.

Jennifer Åkerman och Lorenzo utgör duon JAXX. De träffades i Los Angeles för två och ett halvt år sedan. De började jobba ihop med musik.

-- Det började på distans via e-mail, men med tiden kände vi att det här blir rätt bra och att vi borde satsa, säger Jennifer Åkerman.

De flyttade tillbaka till Sverige och använde Malmö för att jobba. I kväll spelar de på Noa-festivalen på Näset - en plats där Jennifer Åkerman delvis vuxit upp.

– När jag var på Noa-festivalen första året sade jag till min bästa kompis att här ska jag stå om ett par år. Det är så roligt att komma tillbaka till där man var när man var femton och inte visste så mycket om livet, säger hon.

Just nu spelar de in en EP i anrika Tambourine studios.

– Det är en fantastisk studio med lite smutsigt och organiskt ljud. Det är lite jultomte över det, en annan värld där man kan leka, säger Lorenzo.

– Det är på riktigt, helt enkelt, säger Jennifer Åkerman

Fotnot: På grund av upphovsrätt försvinner ljudklippet där JAXX framför låten Kissmaster den 26 augusti 2013.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".