Ett hundratal lastfordon och personbilar var inblandade i olyckan vid Tranarpsbron. Foto: Björn Lindgren/Scanpix
Helsingborg

Utredningen av Tranarpsbron står still

"Svårt när förarna har många olika nationaliteter"
1:30 min

Det har gått mer än ett halvår sedan Sveriges kanske största trafikolycka någonsin. Men utredningen om vad som egentligen hände står i princip stilla.

– Många av förarna befinner sig utomlands vilket gör det svårt för oss att få tag på dem och fortsätta utredningen, säger Bertil Sjunnesson som leder utredningen.

Bertil berättar att det inte finns något de kan göra för att skynda på utredningen. Nu hoppas han på hjälp och gott samarbete från de andra länderna för att få tag på de som orsakat olyckan.

– Det blir ganska komplicerat eftersom att förarna måste förhöras i andra länder och sen ska förhören översättas och skickas till oss, säger han.

Ett 30-tal personbilar och cirka 40 större fordon var inblandade i olyckan, som inträffade i januari i halt väglag och dimma. En litauisk lastbilschaufför omkom och ett 50-tal personer fördes till sjukhus.

Han hoppas att utredningen kan vara klar till hösten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".