Jenny Larsson. Foto: Anna Lyrenäs/Sveriges radio
Morgon i P4

Hon byggde sitt hem från grunden

Hemmabyggaren: "Nu tjänar vårt hem oss"
3:10 min

Att flytta in i något färdigt - det är inte Jenny Larssons grej. I ett års tid har hon använt eftermiddagar och kvällar efter jobbet till att själv bygga om en lägenhet på hundra kvadratmeter.

– Jag är inte en sådan som tar hem folk och visar upp. Nu jobbar vårt hem för oss, det tjänar våra syften så det jag känner mer nöjdhet än stolthet. Men det hänger väl ihop lite, säger hon.

Det började med att hon och hennes kille ville flytta ihop och båda ville ha utrymme för sitt eget i lägenheten. Resultaten blev en stor fyra som luktade gammal lada.

Jenny Larsson kommer från en renoveringsglad familj och har ägnat timmarna mellan 15 och 19 till att fixa i ordning hemmet.

– Jag laddar om efter jobbet. Cyklar hem och sedan kommer energin till att fixa.

Nästan allt har hon, hennes man och henner mamma fixat till - men det har funnits dagar när till och med Jenny Larsson nästan fick nog. Samtidigt som en hantverkare skulle våtsäkra badrummet och en elektriker fixade med elen så ringde telefonen.

– Fönstren skulle bytas. Själv höll jag på i köket och cykeln stod i vardagsrummet för att lagas. När man gick och lade sig på kvällen var det cement i sängen. Vi kunde inte laga mat, inte duscha och då kände jag nästan att jag blev knäckt men det var bara att ta sig vidare.

Kolla in före- och efterbilderna i bloggen från projektet här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".